De Wand aka Toverstok

Published on 7 March 2022 at 21:48

De toverstok (wand)

Nee, een toverstaf komt niet alleen uit de hedendaagse hekserij en hoewel stromingen als Wicca het zeker gebruiken, wordt het al sinds het begin van de mensheid gebruikt door allerlei volken en sjamanen van over de gehele wereld. Het is een echt ritueel voorwerp en wordt vaak helemaal aangepast aan de eigenaar/gebruiker.

 

De staf staat voor het element vuur of lucht (traditie afhankelijk) en wordt ook gebruikt om energie te sturen en te richten. Van de staf bestaan verschillende versies. ...

Een korte en een lange.

De korte staf heeft traditioneel een lengte van elleboog tot het puntje van je uitgestrekte hand.

De reden hiervan is dat de staf dan door zijn maat aan jou als persoon verbonden is. De lange staf kan even groot zijn als jezelf, of tot je schouder, of tot je derde oog, net wat je prettig vindt. De lange staf hoort overigens meer bij de druiden thuis en komt in de wicca niet zo veel voor. Sommige tradities vereisen een gevorkte top aan de staf.

Een werktuig om zelf te maken.

Verdiep je eens in de magische betekenis van de verschillende bomen. Als je op zoek gaat naar hout voor een staf, betoon dan vooral respect voor de boom die een tak voor jou afstaat. Het kan geen kwaad om een aantal keren de desbetreffende boom te bezoeken om contact te leggen. Bomen staan nogal anders in de tijd dan mensen (boompje groot, plantertje dood...). Doe het vooral heel rustig aan, vertraag en neem alle tijd wanneer je contact legt met een boom, dan begrijp je elkaar beter. Als je dit verder doortrekt, zou je kunnen proberen in contact te treden met de dryade van de boom, en daarmee een gedachtenuitwisseling aangaan over wat je naar de boom brengt, en wat je hoopt te mogen ontvangen.

Laat het (eventueel) geschilde hout minstens twee weken of langer drogen voor je het gaat bewerken, anders kan het splijten. Na bewerken en schuren kan een afwerking met bijenwas een mooie warme gloed aan het hout geven en de kleur van de houtnerven prachtig ophalen.

Add comment

Comments

There are no comments yet.