De Athame

Published on 7 March 2022 at 23:06

De athame is een ‘magisch’ mes...

Het wordt niet gebruikt om te snijden, maar om energie te sturen die wordt opgewekt tijdens rituelen en spreuken, maar ook bijvoorbeeld om een cirkel te trekken. Je bent vrij om wel of niet een athame te gebruiken.

Een Athame wordt niet gebruikt om in kaarsen te kerven en bijvoorbeeld kruiden te snijden daarvoor wordt een Boline gebruikt.

Een Athame kan er verschillend uitzien, er wordt aangeraden om een Athame van metaal te nemen aangezien dit energie beter geleidt. Een Athame heeft twee snijvlakken, de Athame snijd en scheid. Dit merk je bijvoorbeeld bij het trekken van een cirkel. Er wordt een magische ruimte gecreëerd. 

Zoals met alle magische werktuigen is zelf maken het beste. Kan dit niet, bewerk dan in ieder geval iets aan een gekocht mes. Meestal zet je op het handvat je magische naam in een of ander magisch schrift. Vaak worden ook bepaalde symbolen op het handvat gezet.
Deze symbolen verschillen per persoon.

Aangezien een athame in eerste instantie een wapen is moet je er met respect mee leren omgaan, ook wanneer hij bot is. Wanneer je het mes niet gebruikt, bewaar je het in de schede, heb je er geen, maak er dan een van leer! Laat nooit je mes slingeren.

Een ander pracht materiaal voor Athame is Seleniet (satijnspaat). Wegens de zuiverende eigenschappen van seleniet, kan je athame nog beter van dienst zijn bij het zuiveren van je omgeving en aura.

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.