• 🌛 Gratis verzending vanaf €95 voor Nederland
  • 🎄 Vanaf 16 November zullen vertragingen komen ivm o.a. verhuizing

De ketel

Ketel is een heel belangrijk onderdeel in je praktijk. Het is de plek waar je kan brouwen en branden om spreuken hun kracht te geven!

Lees meer »

Kruiden

Al eeuwenlang gebruiken mensen kruiden vanwege hun geneeskrachtige werking. Kruiden kunnen op verschillende manieren verwerkt worden, in thee, in zalf, in een kompres, als geurbuiltje of als smaakversterker van verschillende gerechten. 

Lees meer »

De bel

Bij het luiden van de bel komen trillingen vrij. De effecten verschillen, afhankelijk van de toon, het volume en het materiaal van de bel. Elk type bel kan worden gebruikt. Er kan een bel worden gebruikt om het begin en einde van een ritueel aan te geven. Het kan ook negativiteit afweren of goede energieën oproepen.

Lees meer »

De Athame

Het wordt niet gebruikt om te snijden, maar om energie te sturen die wordt opgewekt tijdens rituelen en spreuken, maar ook bijvoorbeeld om een cirkel te trekken. Je bent vrij om wel of niet een athame te gebruiken.

Lees meer »

Het Pentagram

Wat is een pentagram?Een Pentagram is een symbool wat eruit ziet als een ster met ondoorbroken lijnen. De 5 (penta) punten van de ster staan voor de vijf elementen water, vuur, aarde, lucht en ether (geest). Het Pentagram wordt meestal met de punt omhoog gedragen maar soms ook met de punt naar beneden.

Lees meer »

De Wand aka Toverstok

Nee, een toverstaf komt niet alleen uit de hedendaagse hekserij en hoewel stromingen als Wicca het zeker gebruiken, wordt het al sinds het begin van de mensheid gebruikt door allerlei volken en sjamanen van over de gehele wereld. Het is een echt ritueel voorwerp en wordt vaak helemaal aangepast aan de eigenaar/gebruiker.

Lees meer »

Kaarsen - Kleuren en gebruik

Sinds de vroegste tijden worden kaarsen gebruikt bij religieuze ceremonies. Ze vertegenwoordigen de kracht van licht uit de duisternis. Het is kennis en spirituele verlichting.  Oude mensen gebruikten vuur om de levenskracht in ieder van ons te symboliseren. Wiccans en heksen in het algemeen gebruiken kaarsen om de elementen in ritueel te vertegenwoordigen. Ze worden ook gebruikt om de gedachte tijdens meditatie te focussen en een speciale sfeer te creëren.

Lees meer »

Mojo Bottles

Mojo bottle is een magisch hulpmiddel dat je door verschillende fasen van je leven kan begeleiden. Bij Heketa te vinden als een glazen fles gevuld met verschillende rariteiten, kruiden, mos, edelstenen enz. 

Lees meer »